Jääkiekkolegenda älähtää: Venäjän puuttuminen häiritsee minua

Tshekkiläinen jääkiekkolegenda Vladimir Ruzicka sanoo, että Venäjän puuttuminen MM-kisoista vaivaa häntä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ruzicka on ollut jääkiekon parissa monessa mukana. Hän lukeutui Tshekkoslovakian maajoukkueen parhaimpiin pelaajiin 1980- ja 1990-luvuilla. Hän voitti hyökkääjänä maailmanmestaruuden Tshekkoslovakian paidassa 1985 ja sittemmin olympiakullan Tshekin maajoukkueessa 1998. NHL:ssäkin mies kiekkoili.

Ruzicka on toiminut sittemmin urallaan myös Tshekin maajoukkueen päävalmentajana. Vyöllä maajoukkueluotsina on kaksi maailmanmestaruutta, 2005 ja 2010. Jälkimmäinen on Tshekin jääkiekkomaajoukkueen viimeisin arvokisakulta.

60-vuotias legenda ei pidä siitä, ettei Venäjä pääse pelaamaan jääkiekon MM-kisoissa. 

– Se häiritsee minua. Urheilijat eivät ole syyllisiä Venäjän ja Ukrainan väliseen tilanteeseen, Ruzicka sanoi tshekkiläiselle CNN Prima Newsille.

Suuriin jääkiekkomaihin lukeutuvaa Venäjää ei ole nähty MM-kisoissa sen jälkeen kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa 2022. MM-turnaus pelataan tänä keväänä Tshekissä Prahassa ja Ostravassa.

"Urheilijat haluavat urheilla"

Roman Cervenka ratkaisee voiton Tshekille – Suomen turnaus käyntiin tappiolla 1:12
Tshekki voitti Prahassa Suomen tällä voittomaalikilpailun ratkaisulla.

Ruzicka ei myöskään ymmärrä joidenkin maiden jääkiekkoliittojen päätöstä olla kutsumatta MM-kisoihin pelaajia Venäjän KHL:stä.

– Urheilijat haluavat urheilla. Siitä he välittävät, Ruzicka julisti.

Ruzicka on näin Venäjä-teemoista täysin eri linjoilla kuin entinen maajoukkuekaverinsa, maalivahtilegenda Dominik Hasek. Hasek vastustaa vahvasti venäläisten urheilijoiden osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin Venäjän käymän hyökkäyssodan vuoksi. Hän on myös arvostellut maailman parasta kiekkoliigaa NHL:ää siitä, ettei se ole kieltänyt venäläisten pelaamista sarjassaan.

Lue myös:

    Uusimmat