Keskoslapsen saanut Tuija Pehkonen juontaa JouluMielelle-konsertin: "Tuntuu tosi merkitykselliseltä"

Lastenklinikoiden Kummien perinteinen JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertti nähdään MTV Katsomossa ja MTV3:lla sunnuntaina 10.12. klo 19.30–22. Hyväntekeväisyyskonsertin juontavat Jaakko Loikkanen ja Tuija Pehkonen.

Lastenklinikoiden Kummien JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertti Kulttuuritalo Martinuksesta Vantaalta esitetään MTV Katsomossa ja MTV3:lla sunnuntaina 10. joulukuuta kello 19.30 alkaen.

Konserttilähetyksessä kuullaan rakkaimpia joululauluja kotimaisten artistien esittäminä, tarinoita lapsipotilaiden elämästä sekä asiaa lasten terveydestä ja elämän merkityksellisyydestä. 

Kummit kutsuu konserttilähetyksen myötä kaikki suomalaiset mukaan joulukeräykseen pienten potilaiden hyväksi.

JouluMielelle-konsertin juontavat tutut kummivaikuttajat Jaakko Loikkanen ja Tuija Pehkonen, joille molemmille lasten terveyden tukeminen on sydämen asia.

– Olin muutama päivä aiemmin sanonut ystävälleni, että toivoisin voivani antaa jotain takaisin kaikesta siitä hoidosta, jota kesällä saimme keskosvauvamme kanssa. Hoito oli ensiluokkaista ja olen ikuisesti kiitollinen Uuden Lastensairaalan porukalle saamastamme avusta ja tuesta, Pehkonen sanoo. 

Kun muutama päivä myöhemmin meiliin kilahti kysymys juontaa Kummien JouluMielelle -konserttia, tuli tippa linssiin. Tämä tuntuu tosi merkitykselliseltä ja tärkeältä – varsinkin kun omat kokemukset tuoreen perheenjäsenen kanssa liippaavat niin läheltä. Iso kunnia olla mukana auttamassa, Pehkonen jatkaa. 


Kummien toiminnan tukeminen on minulle ehdottomasti tärkeintä hyväntekeväisyystyötä. Haluan, että paras mahdollinen hoito on tarvittaessa jokaisen suomalaislapsen ja -nuoren saatavilla. Tuntuu hyvältä, kun voin omalla pienellä panoksellani olla tätä tavoitetta toteuttamassa, Jaakko Loikkanen toteaa.

Tunnelmallisessa konsertissa kerätään joululahjoituksia Kummien työhön yliopistollisten lastensairaaloiden hyväksi eri puolilla Suomea, lastentautien tutkimukseen sekä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseen.

Konserttilähetyksessä kuullaan joulusesongin kauneimpia lauluja useiden tähtiartistien esittäminä. Mukana ovat Saara Aalto, Club for Five, Michael Monroe ja Tommi Läntinen, Krista Siegfrids, Ilta, Pentti ja Iina Hietanen, Eini, Angelit sekä Jarkko Ahola

Konsertin musiikista vastaa Vantaan viihdeorkesterin JouluMielelle-ensemble. Orkesteria luotsaa kapellimestarina Ako Kiiski.

Musiikin lisäksi ohjelmassa nähdään potilaiden ja heidän perheidensä tarinoita eri puolilta Suomea. Pääsemme muun muassa sydänsiirron läpikäyneen Aatun, keskosena syntyneen ja lyhytsuolisyndroomaa sairastavan Jesperin sekä pienenä lapsena aivokasvaindiagnoosin saaneen ja siitä eteenpäin tiiviissä sairaalayhteydessä eläneen 16-vuotiaan Kiian matkaan. 

Monipuolisen konserttilähetyksen aikana nähdään myös Esko Eerikäisen luotsaamia jouluisia keskusteluja muun muassa Maaret Kallion, Jani Toivolan sekä Jukka Hildénin kanssa.  

Kummien JouluMielelle-konsertin avulla kerätään varoja kehityshankkeisiin, laitehankintoihin ja potilasviihtyvyyden tukemiseen viidessä yliopistollisessa lastensairaalassa, lastentautien tutkimustyöhön sekä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseen.

Kummien JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertti MTV Katsomossa ja MTV3:lla su 10.12. klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat