Kuusi vuotta sitten kadonneen Mikon etsijät löysivät auton Vantaanjoesta – kuva

Vantaanjoesta on löytynyt auto, kun vapaaehtoisryhmä oli etsimässä kuusi vuotta sitten kadonnutta miestä. 

Pääkaupunkiseudun Etsintä ry:n vapaaehtoiset olivat Vantaanjoella suorittamassa henkilöetsintää, kun kaikuluotaimeen tallentui kuva henkilöautosta lähellä Pikkukosken uimarantaa. 

– Auto löytyi, kun etsimme kuusi vuotta sitten kadonnutta Mikko Gröndahlia. Olemme etsineet häntä vesistöstä nyt kolmatta vuotta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jenni Sundell.

Mikko Gröndahl katosi elokuussa vuonna 2018. Gröndahlin reppu ja polkupyörä löydettiin Pitkäkosken ulkoilumajan lähistöltä noin kaksi kuukautta katoamisen jälkeen. Matkaa Vantaanjokeen ulkoilumajalta oli vain muutamia kymmeniä metrejä, joten on epäilty, että Gröndahl olisi joutunut veteen. 

Kasari-Datsun

Vedestä löydetystä autosta on onnistuttu irrottamaan rekisterikilpi. Jos sen tiedot täsmäävät, niin auto on sininen Datsun Bluebird 1982 1.8 2d, täsmentää Sundell. 

Tapauksesta ensin kertoi Ilta-Sanomat, jonka mukaan auto on ilmoitettu anastetuksi ja poistettu liikenneasioiden rekisteristä. Se on katsastettu viimeksi helmikuussa 1996.

Sundellin mukaan vielä vielä ei ole tiedossa, aiotaanko auto nostaa.

– Se on vähän hankalassa paikassa, joten nostoa pitää suunnitella, kun sen aika selviää. Auto on katosta puolittain mutaan painuneena, mikä kertoo siitä, että se on ollut siellä aika kauan.

Autoon ei pääse kurkistamaan sisälle, ennen kuin se on nostettu

Sundell ei usko, että auto liittyy Gröndahlin tapaukseen. 

– En usko, että auto liittyy tapaukseen, koska löysimme joesta toissa syksynä (2022) kolme muuta henkilöautoa, jotka ovat samaa ikäluokkaa ja myös varastettuja.

Sundell kertoo, että autojen löytäminen on harvinaista. 

– Tämä on meidän neljäs autolöytö. Usein löytyy polkupyöriä, ostoskärryjä ja kaikenlaista roinaa. Mulla on nyt silti vahva epäily, että voi olla, ettei tämä jää Vantaanjoen viimeiseksi autoksi.

Viime syksynä 2023 kalastajat löysivät yhden auton Tuomarinkartanon kohdalta joesta.

Korjattu kello 22.21, Pääkaupunkiseudun etsintä löysi kolme autoa joesta toissa syksynä, ei viime syksynä.

 

Lue myös:

    Uusimmat