Missä ovat Jesse Puljujärven tehot? Olli Jokinen peräänkuuluttaa realismia: "Pisteet ovat plussaa"

Olli Jokinen paalutti suoraa puhetta Jesse Puljujärvestä: "Pitää olla realistinen" 1:19
Olli Jokinen kertoo, mitä Jesse Puljujärveltä on kohtuullista odottaa Leijonien MM-kisajoukkueessa.

Pitkä pelaamattomuus ja uusi startti NHL-uralla näkyvät vielä Jesse Puljujärven otteissa. MTV Urheilun asiantuntija Olli Jokinen odottaisi rauhassa tehoja, kunnes niitä todella tarvitaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Puljujärvi onnistui maalinteossa Iso-Britanniaa vastaan, mutta samaan aikaan nuori ketjukaveri Oliver Kapanen on paukuttanut MM-turnauksessa jo viisi maalia kolmessa pelissä.

Norjaa vastaan Puljujärvellä oli paikkansa maalintekoon, mutta verkko ei heilunut. Kapanen ja Arttu Hyry vastasivat Leijonien osumista 4–1-voitossa.

Puljujärvi kävi vuosi sitten molempien lonkkien leikkausoperaatiossa ja palasi kaukaloon vasta vuodenvaihteen jälkeen Pittsburgh Penguinsin AHL-farmijoukkueen kautta. Loppukausi sujui NHL:ssä vaihtelevalla peliajalla.

MTV Urheilun asiantuntija Olli Jokinen haluaa muistuttaa pelaamattomuuden vaikutuksesta. Puljujärveltä voidaan silti vielä odottaa onnistumisia, kun pelit kovenevat.

– Hän on sellainen pelaaja, että häneltä voidaan odottaa, kun mennään pelaamaan sitä kahdeksatta peliä, että hän pystyy siellä sen maalin tekemään. Alkusarjan onnistumiset, kaikki jotka hän saa, ovat plussaa jatkopelejä varten, Jokinen toteaa.

– Pitää kumminkin olla realistinen. Pitää muistaa, mihin nykyinen ”Pulju” on kykeneväinen. Kyllä hänen pitää tuossa kentässä pystyä tuottamaan riistoja, mennä maalille ja olla hyvä kiekottomana, mutta pisteet ovat aina lisää sitten.

Maalikooste: Norja - Suomi 7:29
Leijonat kyni Norjan Oliver Kapasen ja Arttu Hyryn maaleilla.

Lue myös:

    Uusimmat