MTV:n uutisankkuri Jaakko Loikkanen vakavassa vaarassa Viitostiellä – "Ehdin nähdä, että rengas tulee kohti"

MTV Uutisten uutisankkuri joutui pelottavaan tilanteeseen Viitostiellä Leppävirran pohjoispuolella.

MTV uutisten suosikkiankkuri Jaakko Loikkanen joutui pelottavaan tilanteeseen perjantaina iltapäivästä valtatiellä 5. 

Loikkanen ajoi Kuopioon päin, jolloin Leppävirran pohjoispuolella vastaan tulleen auton peräkärrystä irtosi rengas, joka osui suoraan Loikkasen autoon.

– Se osui suoraan minun autoni keulaan ja kulki ilmeisesti koko pohjan mitaltani autoni alla, hän kertaa tapahtunutta.

– Ehdin nähdä, että rengas tulee kohti, mutta en ehtinyt tehdä mitään, hän muistelee tilanteen äkillisyyttä.

Loikkanen kertoo soittaneensa hätäkeskukseen, sillä hänen autonsa jäi liikenteen kannalta hankalaan paikkaan. Hän kiittää sekä viranomaisia että sivullisia toiminnasta onnettomuuspaikalla.

– Poliisi ja palokunta toimivat ammattimaisesti. Myös sivulliset toimivat onnettomuuspaikalla fiksusti. Useampi ihminen pysähtyi heti osuman jälkeen tsekkaamaan, ettei käynyt pahasti. Kiitos heille. Yksi heistä myös auttoi siirtämään autoni tien sivuun.

Auto lunastukseen?

Loikkanen kertoo keskustelleensa vastapuolen kanssa jo paikan päällä ja asia saatiin eteenpäin myös vastapuolen vakuutusyhtiölle.

Loikkanen sanoo, ettei tiedä vielä oman autonsa kohtaloa turman jäljiltä. Auto hinattiin Kuopioon kolarikorjaamon arvioitavaksi. Hänen mukaansa auton keula ja todennäköisesti myös pohja menivät huonoon kuntoon. Loikkanen pitää mahdollisena, että hänen autonsa menee lunastukseen ja se harmittaa, koska kyseinen auto on palvellut Loikkasen perhettä loistavasti.

– Mutta se on tietenkin toissijaista tässä. Tärkeintä on, että kenellekään ei sattunut mitään, Loikkanen toteaa.

Loikkasen mukaan matkassa oli onnea, sillä rengas tuli maata pitkin ja suoraan keskelle auton keulaa.

– Jos se olisi tullut jompaankumpaan kulmaan, auto olisi voinut suistua tieltä. Puhumattakaan siitä, jos rengas olisi tullut tuulilasiin. Onnekasta oli myös se, että olin yksin liikkeellä enkä lasteni kanssa. Heille tilanne olisi voinut olla aika pelottava.

Vaikka renkaan irtoamisen syistä ei ole varmuutta, niin Loikkanen on luonnollisesti pohtinut mahdollisia syitä.

– Yleisellä tasolla herää se ajatus, että rengashommissa kannattaa olla tosi huolellinen ja huolehtia myös jälkikiristyksistä.

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat