Nato-maa paljasti, milloin Zelenskyi saa "käänteentekevät" F-16-hävittäjät

Nato-maa Tanskan pääministeri Mette Fredriksen antoi maanantaina vihiä siitä, milloin Ukraina saa käyttöönsä odotetut F-16-hävittäjät.

Viiden Pohjoismaan pääministerit sekä Saksan liittokansleri Olaf Scholz tapasivat tuoreeltaan Tukholmassa. 

Paikalla ollut Tanskan pääministeri Mette Fredriksen paljasti lehdistötilaisuudessa, että Tanska toimittaa hävittäjät Ukrainalle "seuraavan kuukauden sisällä".

Aihe nousi tapetille viime vuoden elokuussa, kun Alankomaat ja Tanska lupasivat yhdessä toimittaa Ukrainalle yhteensä 61 amerikkaisvalmisteista hävittäjää, kun Yhdysvallat antoi siirtoon luvan.

Fredriksen huolissaan Ukrainan ilmatorjunnasta

Fredriksen myös kertoi, että Ukrainalla on puutteita ilmatorjunnassa ja se tarvitsee kipeästi myös Patriot-ohjusjärjestelmiä.

– Toivon, että kaikki Euroopassa kuuntelevat sitä mitä Naton pääsihteeri sanoi: on parempi että Ukrainassa on ilmatorjuntaa kuin pitää samat järjestelmät Nato-maissa, Frederiksen sanoi.

Ukraina on kärsinyt pitkään kroonisesta asepulasta. Presidentti Volodymyr Zelenskyi onkin kuvaillut F-16-koneiden saapumista "käänteentekeväksi" taistelussa Venäjää vastaan.

Lähde: Newsweek.

Hurja taidonnäyte: Katso turkkilaisen hävittäjälentäjän Pugatšovin kobra 1:13

Katso video: Näin F-16-hävittäjä muodosti taivaalle Pugatšovin kobran – katso turkkilaislentäjän temppu, jonka ei pitäisi olla teknisesti edes mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat