THL:stä lähtee yli 200 ihmistä – lähes sata irtisanotaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen muutosneuvottelut ovat päättyneet.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry kertoo tiedotteessaan, että kokonaisuudessaan THL vähentää yhteensä 206 henkilöä ja noin 182 henkilövuotta. 

THL on ilmoittanut irtisanovansa 93 henkilöä. Loput vähennykset tapahtuvat eläköitymisten, määräaikaisuuksien lopettamisen ja liikkeenluovutusten kautta.

JUKO:n pääluottamusmies, tutkimusprofessori Timo Sinervon mukaan vähennykset ovat yli 15 prosenttia THL:n nykyisestä henkilöstöstä.

– Vähennykset todennäköisesti kertautuvat tulevina vuosina, kun ulkopuolisen rahoituksen saaminen vähenee. Onkin todennäköistä, että esimerkiksi EU-rahoitusta jää tulematta Suomeen, hän sanoo JUKO:n tiedotteessa.

"Eikö pandemiasta opittu mitään?"

THL on muutosneuvottelujen yhteydessä muuttanut merkittävästi organisaatiotaan. Esimerkiksi tietyt toiminnot siirtyvät paikkakunnalta toisille ja kansantautien tutkimus siirtyy suurelta osin eri yliopistoille. Useita yksiköitä järjesteltiin uudelleen tai lopetettiin kokonaan.

Varapääluottamusmies, tutkimusprofessori Markus Perola ihmettelee tiedotteessa tehtyjä valintoja. 

– Perola painottaa, että leikkaukset jo koronapandemian aikana äärimmilleen venyneen infektiopuolen asiantuntija- ja tutkimustoiminnassa pakottavat miettimään, ”eikö pandemiasta opittu mitään”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Järjestön huolena onkin THL:n asiantuntemus ja toimintavalmiudet mahdollisissa kriisitilanteissa.

Lue myös:

    Uusimmat